CORONAMAATREGELEN – laatste aanpassing: vrijdag 27 november 2020

Kringloopwinkel gewoon geopend

Onze kringloopwinkel is gewoon open en ruim genoeg (1.100 m²) om elke klant in staat te stellen de geadviseerde interpersoonlijke ruimte van minimaal 1,5 meter te hanteren. We vragen je met nadruk rekening met elkaar te houden en even aan de kant te gaan als iemand je wil passeren. Jouw gezondheid en die van onze medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. We volgen daarom nauwgezet de meldingen van de overheid, het RIVM, de GGD en Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland met betrekking tot de landelijke Corona preventierichtlijnen en hebben waar nodig aanpassingen doorgevoerd. Winkelen bij ons kan dus iets anders verlopen dan je gewend bent. Nog net zo leuk als altijd, maar alleen samen met jou houden we het ook veilig. Volg dus altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op. Plan je een bezoek aan onze kringloopwinkel? Check dan eerst weer even deze pagina, dan ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken en weet je waar je rekening mee kunt houden. De belangrijkste aanpassingen tot nu toe:

  • Met ingang van 24 maart hanteren wij een strikt deurbeleid. De regels zijn bij de ingang van de winkel te vinden. Je bent van harte welkom als je vrij bent van klachten die met het Coronavirus worden geassocieerd, als je de hygiënemaatregelen zoals voorgeschreven door het RIVM in acht neemt en bijvoorbeeld hoest en niest in je elleboog, je 1,5 meter afstand tot de andere aanwezigen hanteert en je de aanwijzingen van onze medewerkers opvolgt. Daarnaast houden wij scherp het totaal aantal aanwezigen in de gaten. Op het moment dat er zoveel klanten zijn dat het lastig wordt afstand van elkaar te houden, kunnen we je de toegang weigeren tot het moment dat er weer voldoende ruimte is. Hou ook als je buiten staat te wachten de adviezen van het RIVM aan. Daarnaast vragen wij je met Pin of contactloos te betalen.
  • De koffieautomaat is met ingang van 15 oktober 2020 buiten gebruik. Koffiebonnetjes zijn onbeperkt geldig en kunnen bewaard worden tot de automaat weer in werking wordt gesteld.
  • De klanttoiletten zijn voorlopig afgesloten.

Mondkapjesplicht

Met ingang van 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in de winkels en inzamelpunten van Stichting Kringloop Alphen voor iedereen die 13 jaar of ouder is. Wij hanteren hierbij de richtlijnen van de overheid en het rivm. Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Een spatscherm (faceshield), sjaal of bijvoorbeeld een bandana mag niet als alternatief worden gebruikt.


Spullen brengen kan weer!

Alle goederen die kans maken op hergebruik, worden weer aangenomen. Niet de hoogste prioriteit gedurende een pandemie, maar hergebruik blijft belangrijk. We willen je vriendelijk verzoeken indien mogelijk de spullen te bewaren en op een later moment, als het sociale leven en de economie weer opstart, te komen brengen. Alleen als je de spullen echt niet thuis kunt bewaren, kun je ze komen brengen. Je kunt ze afgeven bij ons magazijn (links van de winkelingang), of je kunt ze brengen bij het magazijn van de winkel in Alphen, bij het Ecopark of de milieustraat van Nieuwveen. Volg hierbij de coronarichtlijnen. We kunnen helaas onder de huidige omstandigheden niet de service bieden die je van ons gewend bent. Dat betekent dat je zelf de spullen op de aangegeven plek neer kunt zetten, we pakken het niet aan en helpen je niet het uit de auto te halen.


We halen weer op!

Er worden weer beperkt goederen aan huis opgehaald. Met ingang van 30 april 2020 hebben we onze ophaalservice weer deels opgestart. Ondanks dat we staan te springen om weer de weg op te gaan om spullen bij mensen op te halen, moeten we voorzichtig zijn. De gezondheid van jou en van onze medewerkers blijft hoogste prioriteit. Ophalen van spullen kan alleen als iedereen de coronamaatregelen in acht neemt. Dit kunnen we dus alleen samen met jou! Je zult begrijpen dat een ophaalafspraak er anders uit ziet dan voor corona en we hopen op je begrip dat we (soms) streng moeten zijn. De spelregels:

Momenteel halen we alleen bedden, banken, fauteuils, kasten, tafels, eetkamerstoelen en witgoed op. We maken hierop geen uitzonderingen. We komen niet bij je in huis. Nadat we hebben aangebeld, zet je de spullen buiten en ga je weer naar binnen. Dan zetten onze medewerkers de spullen in de auto. Zo is persoonlijk contact uitgesloten. Wil je liever van te voren je spullen buiten zetten? Dat mag onder strikte voorwaarden: op geen enkele manier mag het tot overlast voor de buurt leiden. En belangrijk: tot het bij ons in de auto staat is het jouw verantwoordelijkheid. Beschadigde en/of natgeregende goederen nemen we NIET mee en spullen die niet bij de telefonist zijn aangemeld nemen we ook niet mee. Het is aan jou om die zaken dan weer in te nemen.

Voor een afspraak bel je met 0172 – 422 490. Het aantal ophaalmomenten is beperkt en ze zijn snel vol. Het kan dus zijn dat we je teleur moeten stellen. Er is helaas geen mogelijkheid tot reserveren en er is geen wachtlijst, maar we voegen elke week nieuwe momenten toe. Bel dus gewoon een weekje later nog eens terug!

Ons motto: ‘Het nieuwe ophalen. Brengen is beter!’ Ben je in de gelegenheid de spullen zelf af te geven bij een van onze innamepunten? Dan zou dat geweldig zijn. We willen onze ophaalmomenten reserveren voor mensen die afhankelijk zijn van onze ophaalservice en de spullen op geen andere manier bij ons kunnen krijgen. Bijkomend voordeel van zelf brengen is dat we dan wel alles aannemen dat kans maakt op hergebruik, ook kleine spullen.  

Let op: in de zomer- en kerstvakantie is er geen ophaaldienst.

Met jouw spullen blijft de kringloop draaien, dus dank je wel!

 


Repair Café afgelast

Het Repair Café, dat elke tweede donderdag van de maand in Kringloopwinkel Hazerswoude wordt georganiseerd is vooralsnog afgelast. Er komen dan té veel mensen op een relatief klein oppervlak bij elkaar. De aanbevolen afstand kunnen we dan niet garanderen zoals we dat voor onze andere klanten wél kunnen. Hoe jammer het ook is, we nemen hierin onze verantwoordelijkheid. De winkel is wel gewoon open.